Turnteam NL naar Rio!

Het Wereldkampioenschap turnen 2015 wordt van vrijdag 23 oktober tot en met zondag 1 november 2015 gehouden in de SSH Hydro Arena in Glasgow. Deelnemers uit 80 verschillende landen strijden om de te verdienen titels van het WK turnen, maar ook kunnen de ruim 500 deelnemende turners en turnsters er startbewijzen verdienen voor de Olympische Spelen 2016 in Rio.

Gepubliceerd op 27 oktober 2015

Door op de 8e plaats in de landenfinale te eindigen, hebben de Nederlandse turnsters zich rechtstreeks geplaatst voor de Olympische Spelen 2016 in Rio: een historische prestatie!

Na 40 jaar heeft het dames turnteam deelname aan de Olympische Spelen afgedwongen.

Lisa Top, 19 jaar en oud-leerling van OSG Sevenwolden maakt deel uit van het dames turnteam.

Lisa Top was de afgelopen jaren leerling van het Voortgezet Onderwijs, Vmbo en Havo aan het Talentencollege Noord van OSG Sevenwolden te Heerenveen.

Momenteel is Lisa CIOS-student aan het TAlentencollege van het Friesland College te Heerenveen.

Samen met haar team maakte Lisa Top de droom waar. Met een fantastische laatste sprong droeg Lisa bij aan het totale puntenaantal voor het turnteam, waardoor het team zich rechtstreeks kwalificeerde voor de Olympische Spelen in Rio.

Op een klassering tussen de negende en zestiende plaats was gehoopt, eventueel een plaats bij de beste 12 moest volgens bondscoach Gerben Wiersma ook mogelijk zijn. Maar het dames turnteam overtrof alle verwachtingen met de achtste plaats in Glasgow!

Naast de rechtstreekse kwalificatie voor Rio betekent de achtste plaats ook nog een plek in de teamfinale van dinsdag 27 oktober ’15.