Sporters TAN Met senioren

Publicatiedatum: 1 november 2013

Afgelopen week hebben vier topsportende leerlingen die hun opleiding volgen via het TAlentcollege Noord een aantal topprestaties weten neer te zetten.

Hilde Jager wist afgelopen weekend op het NK judo voor senioren, de zilveren medaille in haar bezit te krijgen. Hilda zat in de categorie onder de 57 kg en was als reserve toegevoegd aan het toernooi.

Vivianne Miedema is een voetbalster die sinds 2011 speelt voor SC Heerenveen in de Eredivisie Vrouwen. Zij wist afgelopen weekend een hattrick (drie keer dezelfde prestatie leveren in één wedstrijd, door één speler) te scoren. Afgelopen woensdag was zij ook trefzeker bij het nationaal elftal in de kwalificatiewedstrijd tegen Noorwegen.

Kai Verbij en Sanneke de Neeling hebben tijdens de NK afstanden in Thialf laten zien ook mee te kunnen met de senioren. Kai Verbij wist onder andere een Nederlands junioren-puntenrecord te halen en een wereldrecord over twee keer 500 meter. Sanneke de Neeling kwam tijdens de 1000 meter op de elfde plaats terecht met een tijd van 1:17.18.

Gefeliciteerd allemaal met jullie prachtige prestaties!