Olympic Moves

Geplaatst op: 7 april 2016

Olympic Moves regionale finale in Hoogeveen groot succes voor OSG Sevenwolden

Op dinsdag 5 april heeft OSG Sevenwolden (met leerlingen uit diverse klassen en locaties, één Sevenwolden) zich bij een aantal onderdelen weten te plaatsen voor het NK in Amsterdam.

Het jongens volleybalteam, bestaand uit leerlingen uit klas SHV2a van de Buitenbaan, werd kampioen bij de klasse (jongens klas 2) en mag in juni proberen Nederlands kampioen te worden.

De meiden uit Jena speelden erg goed, maar moesten genoegen nemen met een terechte twee plaats in de categorie meiden klas 2. Het Esdal College uit Emmen was net een maatje te groot.

Het atletiekteam, bestaand uit een jongens- en een meidenteam, deden ook mee voor de prijzen. Het meidenteam werd zelfs eerste. Rikst Slot won individueel alle onderdelen, een grootse prestatie voor een sprintster. De jongens haalden net het NK niet en speelden voor een vijfde plaats leuk mee.

Bij het tennis werden de nodige spelers gemist, waardoor het wat moeilijker ging dan voorgaande jaren. Toch sleepten onze eerste en tweede klassers hier een bronzen medaille mee in de wacht.

Ook de bovenbouw deed mee met meisjes klas 3-4 bij het volleybal, maar kon zich net niet plaatsen voor de halve finales.

Ook het Noordelijk kwalificatietoernooi Olympic Moves korfbal een prooi voor OSG Sevenwolden

De jongens en meisjes uit klas 1 en 2 van OSG Sevenwolden zijn woensdag 6 april Noord Nederlands kampioen geworden. Dit is inmiddels alweer het tweede jaar op rij dat ze naar het NK in Amsterdam mogen. Alle wedstrijden werden gewonnen en onze ploeg werd daardoor ongeslagen kampioen. Het Lauwers College en het Linde College hebben nog geprobeerd om er een wedstrijd van te maken, maar beide teams waren niet opgewassen tegen ons sterke team.

Klas 3-4 van Sevenwolden verloor helaas een belangrijke wedstrijd op het toernooi en moest genoegen nemen met een tweede plaats dit jaar. Enorm balen en zonde, aangezien de ploeg op veel meer gerekend had.

Volgende week staat er nog een Noordelijk kwalificatietoernooi op het programma en wel op donderdag 14 april in Assen. Met de volgende sporten proberen we ons dan te kwalificeren voor het NK: streetball (basketbal), streetdance, hockey en veldvoetbal.

Atletiek
Bekijk meer foto's
Tennis2