Kampioen volleybal

Hoogeveen – Afgelopen woensdag hebben de meisjes van klas 3-4 van OSG Sevenwolden zich geplaatst voor het NK in Amsterdam.

Plaatsingsdatum: 20 april 2017

In Hoogeveen werden de regionale voorrondes van vele diverse sporten gehouden, waaronder dus het volleybal.

In de poulefase werden de tegenstanders met erg goed aanvallend spel aan de kant gezet. Dit resulteerde in een eerste plaats in de poule. In de kruisfinale moest er worden gespeeld tegen het Vechtdal College uit Dedemsvaart. Dit team kon het aanvalsgeweld van OSG Sevenwolden bijbenen en zelfs op een set voorsprong komen. Na de onderbreking vonden de meiden de concentratie en met name de teamspirit weer terug wat zorgde voor de ommekeer en de winst van de partij.
De finale werd gespeeld tegen het Roelof van Echten College uit het thuisspelende Hoogeveen. Gesteund door vele supporters en leerlingen van beide scholen werd er een enorm spannende eindstrijd gespeeld. Ditmaal was de concentratie meteen vanaf de start goed en stonden de meiden eigenlijk constant voor. Dit hebben ze ook de hele wedstrijd volgehouden waardoor na het laatste fluitsignaal er een enorme orkaan van blijdschap ontstond in het OSG Sevenwolden kamp.
Volgende stap voor deze meiden (van locatie Fedde Schurer, Grou en King College) is het Nederlands kampioenschap scholenvolleybal op 9 juni in Amsterdam.
 
Op de foto: (Achter: Lieke Bosma, Hiske Janssen, Nynke Dol, Jildou Ekkelboom, Mirthe de Boer, Silke Verhoef, meneer Attema. Voor: Bente Brouwer, Esther Hartsema)
 

Groepsfoto volleybal april 2017