Inspiratie- middag

Publicatiedatum: 26 juni 2017

Stagecoach Renee Ruiten en leerlingen Denise Prak, Lotte te Pest en Sharif Hamed  wonen vanmiddag in Rotterdam de grote finale van het project Bazen Verbazen bij.
De leerlingen van deze locatie zijn oktober vorig uitgeroepen tot winnaar van de landelijke wedstrijd Bazen Verbazen en mochten daarom een theatervoorstelling maken (zie hiervoor het nieuwsbericht)

Maas theater en dans werkte afgelopen 1,5 jaar samen met Diversion, CNV Jongeren en VNO-NCW aan een landelijk cultuureducatieproject: Bazen Verbazen.
Een project om leerlingen van praktijkscholen en uit het speciaal onderwijs zichzelf te laten ontwikkelen en empoweren via kunsteducatie.
Jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt kregen tools aangereikt om zich op een nieuwe, creatieve manier te presenteren aan potentiële werkgevers.

Maandag 26 juni sluiten we dit project af met een inspirerende middag waar we inzoomen op de mogelijkheden die kunst- en cultuureducatie bieden om met deze groep jongeren te werken.
Op het programma staan onder meer een lezing van wetenschapsjournalist Mark Mieras en theatrale presentaties door jongeren die aan het project deelnamen. Er is ruimte voor debat, het smeden van plannen en het maken van afspraken voor de toekomst!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Inspiratiemiddag Bazen Verbazen

Foto Bazen Verbazen