"Praktijk geschoold"

Werkgevers opgelet. Jetske wil vrachtwagenchauffeur worden. Sharif kapper. En Fadi? “Iets in de techniek. Maar ADO Den Haag mag me ook scouten!” Aan dromen ontbreekt het ze niet. Maar hoe vind je als jongere ‘met afstand tot de arbeidsmarkt’ een baan? Want dat is het etiket waarmee Jetske, Sharif, Fadi, Klaartje, Lotte en Denise moeten leven (tekst afkomstig uit artikel LC 3/11/'16).

Publicatiedatum: 28 maart 2017

De leerlingen van de praktijkschool de Compagnie in Heerenveen, onderdeel van OSG Sevenwolden, nemen als winnaar van de landelijke wedstrijd ‘Bazen Verbazen’ het heft wat meer in eigen hand. Ze hebben met hulp van de geldprijs een theater voorstelling gemaakt, ze hebben raps geschreven en opgetreden voor werkgevers, ouders, leerlingen en mensen van de gemeente Heerenveen. Ook hebben de leerlingen een fotoshoot gedaan.

Met de foto’s is de tentoonstelling ‘Praktijk geschoold’ ontworpen om de leerlingen in de schijnwerpers te zetten voor werkgevers en de gemeente. De leerlingen willen meer gezien en beter gekend worden.

De tentoonstelling is vanaf donderdag 6 april drie weken in het gemeentehuis in Heerenveen te zien en zal daarna op nog een aantal plekken in Heerenveen te zien zijn. Wethouder mevr. Coby van der Laan van Werk en inkomen, economische ontwikkeling, werkgelegenheid, acquisitie opent deze tentoonstelling.
De bij dit artikel behorende foto's zijn gemaakt door: Pieter Hoogenboom

Terug naar het nieuwsoverzicht
ilja - tentoonstelling
Bekijk meer foto's

Tentoonstelling 'Praktijk geschoold'

Fadi -tentoonstelling