Wetsus Lab Dag

Publicatiedatum: 21 december 2017

6 enthousiaste leerlingen uit G3a en 6 leerlingen uit G3b hebben woensdag 20 december meegedaan aan de Wetsus Labdag in Leeuwarden.

Tijdens deze dag hebben de leerlingen hun practicumvaardigheden getraind en kennis opgedaan over de meest actuele water technologieën. Het doel van deze dag is scholieren enthousiast te maken om iets met hun nieuwsgierigheid, leergierigheid en huidige kennis op het gebied van de bètavakken te doen. Ook kunnen leerlingen deze dag gebruiken om hun eventuele twijfels over een profielkeuze weg te nemen. De practica doen een beroep op onderzoeksvaardigheden, samenwerking, nauwkeurig werken, ‘out of the box-denken’ en het tonen van eigen initiatief.

De leerlingen hebben verschillende natuurwetenschappelijke experimenten gedaan; het aantonen van fotosynthese door algen, een ICP-experiment om metalen te analyseren (met een inductief gekoppeld plasma massaspectrometer), het scheiden van vaste deeltjes uit een suspensie met een legofilter etc. Verder was er een rondleiding door het experimentele lab waar de PhD’s van Wetsus hun opstellingen hebben staan, ook heel interessant voor de leerlingen om te spreken met onderzoekers uit verschillende werelddelen.

De catering was ook prima verzorgd door Wetsus, met voor iedereen gratis soep, chocolademelk en koffie en thee in alle denkbare smaken! Een geslaagde dag, mede mogelijk gemaakt door de G3 mentoren Anne Reitsma en Wieke Wiersma (werving van de 12 leerlingen), Andries Tuinstra (shuttleservice) en Sjoke Kooistra (begeleider van de groep).

Allen bedankt! Hetty Zeedijk (begeleider van deze groep).

Terug naar het nieuwsoverzicht
PicsArt_12-20-02.07.32
Bekijk meer foto's

Wetsus Lab Dag

PicsArt_12-20-02.25.59 (2)