Uitwisseling Frans

Publicatiedatum: 5 december 2017

Woensdagavond 29 november kwamen we terug van onze uitwisseling met Lycée Touchard Washington in Le Mans. Wat een belevenis voor onze leerlingen, die na de aankomst op zaterdagochtend meteen
‘in het diepe werden gegooid’ bij hun gastgezinnen. De voertaal was (meestal) Frans en dat was pittig. Maar in de loop van de week werd de 'verstavaardigheid' steeds groter en konden onze leerlingen ook steeds beter hun vocabulaire toepassen.

Het programma bestond uit een bezoek aan het kasteel van Chenonceau, de stad Tours en een boekhandel in Le Mans, waarvan de eigenaresse een erg dynamische Nederlandse is die al 30 jaar in Frankrijk woont. We woonden ook lessen bij en lunchten mee in de kantine. Verbazing was er over de eetgewoontes, ’s ochtends koffie uit een ‘bol’ (formaat soepkom) en sûkerbôle die daar dan in gedoopt wordt, of ontbijten zonder bord, we hebben het meegemaakt. We hadden knorrende magen omdat er minder vaak gegeten wordt, en zaten vervolgens helemaal vol na de lunch. We aten tosti als avondeten, en proefden rillette (een streekproduct).

De meeste gastgezinnen hebben hun huis en hart geopend voor onze leerlingen, waardoor ze met een hele hoop ervaringen weer naar huis konden gaan. In maart volgend jaar komen de Franse leerlingen met hun twee docenten naar Nederland.

Terug naar het nieuwsoverzicht
Fotobord Frankrijk

Bezoek aan het kasteel van Chenonceau

Uitwisseling Frankrijk