3e prijs NK hockey

Afgelopen vrijdag hebben de meiden van de hockeyklas een unieke prestatie geleverd door derde te worden op het Nederlands kampioenschap in Amsterdam. De beste 18 ploegen uit Nederland hadden zich geplaatst voor dit toernooi. Deze ploegen waren voornamelijk jeugdteams van eredivisie teams uit de grote steden.
Het niveau op dit kampioenschap lag  hierdoor erg hoog. In de poule was elke wedstrijd een spannende één. Met een 1-0 overwinning op Breda, en beide keer een 1-1 gelijkspel tegen Bussum en Haarlem moest een overwinning ons naar de kwartfinale brengen. Ook dit lukte, tegen een iets minder Rotterdam werd knap 3-1 gewonnen. Door deze resultaten waren we als eerste geplaatst en moest er in de kwartfinale tegen Schiedam worden gespeeld. Net als de wedstrijden in de poule was ook Schiedam een erg sterke tegenstander en kwamen we redelijk onder druk te staan. Door weer een scherpe counter werd er toch 1-0 gewonnen.
In de halve finale werd er gespeeld tegen het Dalton uit Voorburg. Eigenlijk net als een kopie uit de kwartfinale was de tegenstander wat sterker en werd OSG Sevenwolden uit de counter gevaarlijk. In een discutabel moment scoorde OSG Sevenwolden zelfs en stond de finale bijna op het programma. Helaas bleek één scheidsrechter een voordeelactie niet te geven en af te fluiten. Het sterkere Dalton uit Voorburg zette nog één keer aan en maakte hierna wel de winnende treffer.
Na het laatste fluitsignaal heerste er eigenlijk alleen maar teleurstelling en zaten de meiden, de ouders, supporters en coach er allemaal doorheen. Nu zo een aantal dagen verder blijkt eigenlijk pas hoe fantastisch er is gespeeld en dat derde worden van Nederland een enorme prestatie is. De hockeyklas draait nu een aantal jaren en dit kan toch gezien worden als één van de hoogtepunten.
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Meisjes onderbouw Sevenwolden behalen 3e prijs op NK hockey

3e prijs hockeyfinale