hockey- kampioen

Meppel – Na de vele successen met Olympic Moves voor OSG Sevenwolden was er ook nog een scholenhockey toernooi dat wordt georganiseerd door de hockeybond. Als school met hockeyklas (1-2) wordt hier uiteraard aan meegedaan.

Publicatiedatum: 20 apri 2015

Aan de poule-indeling te zien leek het een lastige dag te worden, maar dit viel aardig mee. De tegenstanders werden erg onder druk gezet en kwamen amper op de verdedigingshelft van OSG Sevenwolden. Het feit dat keepster Fenna Seijen in vier poulewedstrijden maar twee ballen heeft gehad, zegt dan ook genoeg. Met ruime cijfers werd de eerste plaats in de poule dan ook behaald.

Ook de halve finale daarna werd een walk-over met maar liefst een score van 5-0 tegen het Ubbo Emmius uit Stadskanaal. De finale werd daarna gespeeld tegen onze tegenstander in de poule namelijk het Maartens College uit Haren, deze hadden de halve finale gewonnen door shoot-outs.

De finalepartij werd een stuk spannender dan de poulewedstrijd, al doet de eindscore anders vermoeden. De tegenstanders wilden in de finale ook lekker aanvallen, hierdoor kwam onze verdediging toch wel onder druk te staan. Doordat de tegenstander de aanval zocht, lag er veel ruimte op de helft van de tegenstander en hier werd dan ook van geprofiteerd. Met een uitslag van 5-1 werd het toernooi dan ook winnend afgesloten.
Op vrijdag 29 mei mogen deze meiden meedoen om de nationale titel in Amstelveen.  

Terug naar het nieuwsoverzicht
Hockey
Bekijk meer foto's

Hockey2